Back

Business Salon prilika za razmjenu znanja i iskustava

Business Salon je platforma za poduzetnice i poslovne žene koja omogućava izgradnju okruženja koje potiče razvoj, napredak i međusobnu saradnju.

Tokom dva panela, na temu digitalizacije i ženskog poduzetništva, gosti iz BiH i Austrije su  razmjenili  znanja i iskustava u segmentu  digitalizacije i razvoja novih proizvoda te razgovarati   o uspjesima i izazovima ženskog poduzetništva. Panelistice Selma Prodanović, Start-up-Grande Dame, Elma Hot Dervić , Co-founder nagradjivanog start up-a BeeAnd.me,  Aida Zubčević – predsjednica Udruženja poslovnih žena BiH, Alma Ahmić – CEO BamCard Sarajevo i Sanja Boltek Nemšić iz Kapsch Carrier Com AG  postarale su se kreirati  zanimljiv raspravu koja je privukla veliki interes.

Gospođa Zubčević govorila je  o prilikama i preprekama za poduzetništvo žena u BiH kao i o ženama u IT sektoru kao najbrže rastućoj grani privrede. Pored toga predstavila je i rad Udruženja poslovnih žena u BiH i ulogu koje ovo Udruženje ima posebno u podršci ženama koje se odlučuju ući u poslovni svijet ali i uloge u kreiranju pozitivne poslovne politike.

Domaćin  ispred BWBH Nadina Gradaščević – predsjednica „Business Women of Bosnia and Herzegovina“ podsjetila je na osnovnu ideju koja prožima kako Business tako i čitavu manifestaciju : Razmjena znanja i iskustava, izgradnja jake, korisne i održive mreže internacionalnih kontakata i uzajamna podrška i osnaživanje su ključni resursi za profesionalni razvoj i poslovni uspjeh.