Back

Nastavljena edukacija u Ljubuškom i Širokom Brijegu

Uz pomoć ovakvih edukacija sve više žena upušta se u poduzetništvo.

Protekla dva dana polaznice Akademije poduzetništva žena slušale su predavanja iz trećeg kruga edukacija.

Kao i  ranije polaznice su imale priliku slušati veoma važna predavanja te steći nova iskustva ali i razmijeniti poslovne ideje. Ovaj put kako su istakle učesnice, tema je bila posebno zanimljiva, – “Kako doći do finansijskih sredstava za pokretanje biznisa?” 

Ova tema, posebno je bila interesantna polaznicama koje se tek misle upustiti u poduzetničke vode jer kako kažu upravo su finansije najčešće i najveći problem.   

Četvrti krug predavanja počinje već u četvrtak 7. februara u Vogošći u Sarajevu a dva dana kasnije nastavlja se na poznatoj Nišićkoj visoravni.  

Inače, Akademiju je pokrenulo Udruženje poslovnih žena u BiH u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje. Namjenjena je nezaposlenim i ženama koje su pokrenule svoje biznise, a žive i rade u Zapadnohercegovačkom i Kantonu Sarajevo.

Partneri u realizaciji projekta Akademije su USAID/Sweden FARMA II (Projekat razvoja tržišne poljoprivrede) i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG. Donator projekta je Federalni zavod za zapošljavanje.