Back

Plan razvoja HNŽ/K

 Vlada Hercegovačko-neretvanske županije/kantona usvojila je Zbirni plan svih nositelja Programa razvoja malog gospodarstva HNŽ/K 2016.-2020. i Strategije razvitka malog i srednjeg poduzetništva u HNŽ/K 2012. -2020. za 2018. godinu saopćeno je iz Vlade HNŽ/K-a.

 Plan sadrži pregled prijedloga poticajnih mjera i aktivnosti usmjerenih na razvitak malog i srednjeg poduzetništva u HNŽ/K i ukupno se financira u iznosu od 11.194.578,00 KM.

Vlada je razmotrila Informaciju Ministarstva gospodarstva o stanju tradicionalnih i starih obrta na području HNŽ/K u 2017. u kojoj su date i smjernice za očuvanje i unapređenje tih vrsta obrta. Istaknuto je kako je, u suradnji s općinama u HNŽ/K, stvorena i Lista tradicionalnih i starih obrta koja će biti osnova za odobravanje poticajnih sredstava.

Vlada je razmotrila i Informaciju o stanju u poljoprivredi na području HNŽ/K u kojoj je naglašeno kako je poljoprivreda, uz industriju i turizam, temelj gospodarskog razvitka HNŽ/K. Navedeno je kako su u Proračunu za ovu godinu planirani poticaji u iznosu od 1.200.000 KM, a istaknuto je i kako je prošle godine Vlada prvi put osigurala sredstva za realiziranje novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji u iznosu od 900.000 KM.

Članovi Vlade razmotrili su i Informaciju o pregovorima sa sindikatima, te su imenovani pregovarački timovi za donošenje kolektivnih ugovora za djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja i policije.