Back

Poziv na savjetovanje za poduzetnice općine Kiseljak

Udruženje poslovnih žena u BiH, u partnerstvu sa Općinom Kiseljak poziva žene, a posebno poduzetnice ili one koje imaju poslovnu ideju sa područja ove općine na savjetovanje koje će se održati 29.07.2020. godine u bašti kafea PARK u Kiseljaku s apočetkom u 17:30. U okviru savjetovanja će se predstaviti projekat „Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“ koji je finansiran od strane Gender centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa.

Cilj savjetovanja je da se identifikuju specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena, te predložile i implementirale aktivnosti u skladu sa identificiranim potrebama, a u suradnji s lokalnom upravom. Pristune će biti upoznate sa mogućnostima za unaprjeđenje svog poslovanja, rada i života koje nude institucije FBiH, Gender Centar FBiH ali i Udruženje kroz svoje programe i aktivnosti.
Prilikom savjetovanja će se kroz razgovor sa prisutnim uraditi analiza trenutnog stanja u lokalnoj zajednici, ali će se istovremeno promovisati pozitivni primjeri – priče poduzetnica iz Kiseljaka ali i drugih mjesta u FBiH.

Ovim povodom će se potpisati i Sporazum o saradnji između Općine Kiseljak i Udruženja poslovnih žena u BiH. U saradnji s općinskom administracijom, a na osnovu rezultata izrađene Analize i realnim mogućnostima izabranih lokalnih uprava, uspostavit će se Klubovi za podršku poduzetništva žena. Tako će se osigurati sistemska podrška razvoju poduzetništva žena, koja će se ogledati u stručnoj podršci i obrazovanju, što će osigurati stabilan rast broja poduzetnica i rast poslovnih subjekata koje one pokreću i vode.

Pridružite nam se 29.07.2020. u 17:30 na savjetovanju za poduzetnice koje će se održati u cafe PARKu Kiseljaku uz poštivanje svih mjera kriznog štaba (obavezno nošenje maski i fizička distanca) s ciljem zaštite od korona virusa.