Back

Poziv na savjetovanje za poduzetnice općine Vogošće

Udruženje poslovnih žena u BiH, u partnerstvu sa Općinom Vogošća poziva poduzetnice sa područja ove općine na savjetovanje koje će se održati 16.07.2020. godine u bašti slastičarne „Medeni kutak“ (preko puta VOG centra). U okviru savjetovanja će se predstaviti projekat „Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“ koji je finansiran od strane Gender centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa.

Cilj savjetovanja je da se identifikuju specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena, te predložile i implementirale aktivnosti u skladu sa identificiranim potrebama, a u suradnji s lokalnom upravom.

Prilikom savjetovanja će se kroz razgovor sa prisutnim damama uraditi analiza trenutnog stanja u lokalnoj zajednici, ali će se istovremeno promovisati pozitivni primjeri – priče poduzetnica iz Vogošće ali i drugih mjesta u FBiH.

Pristune će bit upoznate sa mogućnostima za unaprjeđenje svog poslovanja, rada i života koje nude institucije FBiH, Gender Centar FBiH ali i Udruženje kroz svoje programe i aktivnosti.

U saradnji s općinskom administracijom, a na osnovu rezultata izrađene Analize i realnim mogućnostima izabranih lokalnih uprava, uspostavit će se Klubovi za podršku poduzetništva žena. Tako će se osigurati sistemska podrška razvoju poduzetništva žena, koja će se ogledati u stručnoj podršci i obrazovanju, što će osigurati stabilan rast broja poduzetnica i rast poslovnih subjekata koje one pokreću i vode.

Pridružite nam se 16.07.2020. u 18:30 na savjetovanju za poduzetnice koje će se održati u slastičarni Medeni kutak, Vogošća uz poštivanje svih mjera kriznog štaba (obavezno nošenje maski i fizička distanca) s ciljem zaštite od korona virusa.