Back

Poziv za uključivanje u mrežu bh. poduzetnica: BUDI PODUZETNA

Realni sektor je zbog obustave rada nastale mjerama u borbi protiv pandemije p(ostao) suočen sa brojnim problemima održivosti po pitanju radnih mjesta, plasmana usluga i proizvoda. Oslonjeni samo na nerazvijeno bh.tržište koje je glavne poticaje dobijalo od turizma i doznaka dijaspore/iz inostranstva, mogućnosti za razvoj i promociju poduzetništva žena su svedene na primarni nivo preživljavanja, tj. mjesečnu bazu pokrivanja troškova bez dobiti. Država je sa uvođenjem sporadičnih i nedovoljnih sektorskih poticaja i neoslobađanja od obaveza, dovela u još nepovoljniji položaj željene ciljeve usmjerene većinom na izdvajanju poduzetništva žena kao segmenta u kojeg  se treba zasebno ulagati kroz poticaje u zapošljavanju i odvojenom dijelu lokalnih ekonomija od posebnog interesa.
Kako bismo odgovorili na izazove i prepreke u periodu pred krizom koja tek poprima svoje početne konture sa nesagledivim posljedicama, Udruženje poslovnih žena u BiH će na raspolaganje staviti sve svoje resurse i prilagoditi planirane aktivnosti prema ciljanim i onim rezultatima koji će pomoći poduzetnicama i njihovom poslovanju.
Zbog toga, Udružnje poslovnih žena u BiH pokrećemrežu pod nazivom „BUDI PODUZETNA“. Uslovi za uključivanje u mrežu su slijedeći:
žena živi na teritoriji Bosne i Hercegovine
ima registrovanu privrednu djelatnost (bez obzira na oblik)
spremna je dati određeni popust za svoje proizvode/usluge drugim poduzetnicama-članicama mreže.
Ideja mreže Budi poduzetna je uvezivanje poduzetnica kako bi se međusobno pomagale i učile jedne od drugih. Osim umrežavanja, članicama će biti omogućena besplatna promocija njihovih proizvoda i usluga (kroz online shop BH Treasures, zvaničnom portalu Udruženja poslovnih žena u BiH poduzetna.ba, kao i putem društvenih mreža). Za članice mreže će se organizovati edukacije, predavanja te će imati podršku stručnog tima za razvoj biznisa.
PRIJAVITE SE ZA MREŽU ”Budi poduzetna” na slijedećem linku: https://bit.ly/MrezaBUDIPODUZETNA