Back

Rok za prijavu inovativnih ideja 10. april

Info danu je prisustvovalo oko 50 privrednih subjekata koji su informisani o uslovima apliciranja, kao i  kriterijima koji trebaju biti ispunjeni. Rok za prijavu inovativnih ideja je 10. april 2018. godine.

Grant sredstva Challenge fonda su dostupna privrednim subjektima iz cijele BIH, ali i Švedske, koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za startup iznosi 10.000 eura, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000 euraR, s tim da moraju osigurati i vlastito učešće u iznosu minimalno od 50 posto.

Challenge to change projekt (C2C) implementiraju Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska. Cilj implementacije ovog projekta jeste jačanje privrednog razvoja u BiH, kao i jačanje saradnje Švedske i BiH, saopćeno je iz SERDA-e.