Back

Saradnja poduzetnica je prilika za uspješnije poslovanje

Sa članicama su razgovorali o mogućnostima saradnje i razmjene iskustava između Udruženja poslovnih žena u BiH i Odbora poduzetnica Privredne komore  Kocaeli, te načinima podrške članicama i korisnicama usluga. Bahar Baykal predsjednica Odbora poduzetnica Privredne komore  Koaceli interesovala se za tradicionalne i izvorne bh rukotvorine, kao i načine na koji žene međusobno mogu biti podrška u radu i očuvanju starih zanata, a kroz vidove pomoći od strane Komora i lokalnih zajednica. Razgovaralo se o turističkim potencijalima, te prirodnim bogatstvima Bosne i Hercegovine. Prisutne članice i korisnice usluga Udruženja poslovnih žena u BiH su prenijele svoja iskustva u očuvanju i razvoju kako poljoprivrednih domaćih kultura, razvoju organske proizvodnje, ručne radinosti, tako i o poslovnim zajednicama i primijenjenom slikarstvu. 

Baykal je rekla kako je impresivan rad bh poduzetnica te da pored kvalitetnih proizvoda vrlo je važno  da su uključene u rad Udruženja poslovnih žena u BiH, jer na taj način imaju mogućnosti za edukaciju, umrežavanje i tržišni nastup. Isto tako rekla je kako će i buduća saradnja Odbora poduzetnica Privredne komore Kocaeli i Udruženja poslovnih žena sigurno donijeti dobrobiti za poduzetnice iz obje zemlje.  

Ovakvi susreti su neophodni kako bi se žene osnažile i odvažile, a kroz razgovor, druženje, razmjenu iskustava i umrežavanje – istakla je Aida Zubčević, predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH.