Back

Završen Sarajevo Business Forum 2018

Tradicionalno, već devetu godinu SBF je organizovala Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB), a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Direktor BBI banke Amer Bukvić istakao je na ceremoniji zatvaranja da je Forum ove godine okupio 1.800 učesnika, uključujući 360 predstavnika medija, iz više od 50 zemalja.

Naveo je da je potencijalnim investitorima predstavljeno 250 projekta, te da je održano 365 poslovnih sastanaka, što je 15 posto više nego prethodne godine.

– Nadam se da ste maksimalno iskoristili prilike koje su vam se ukazale – poručio je Bukvić.

Sarajevo Business Forum, jedan od najvećih i najvažnijih poslovnih i investicijskih događaja za jugoistočnu Evropu, ove je godine okupio investitore i poslovne ljude iz cijelog svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regionu.

 

Tokom dva dana trajanja SBF-a, kroz brojne panele i sesije istaknuta je važnost regionalne saradnje u turizmu i drugim razvojnim sektorima.

 

Također, bilo je govora i o tome na koji način šest zemalja zapadnog Balkana mogu prosperirati u odnosima s EU, te o modalitetima pretvaranja IT u kapital u regionu.